A Macska

A macskám a szellemi vezetőm

Régóta figyelem már. A hegyes kis füleit, az összeszűkülő pupilláit, a hosszú bajszait. Figyelem, ahogy jár-kel a világában  (ebben a két szobában, meg a fürdőszobában) tökéletes nyugalommal, és olyan, mint egy tappancsos, puha kis Buddha. Egy macskaBuddha.

Felesleges sok pénzt költeni életvezetési tanácsadóra. Ha elakadtunk, elég pár napig összezárva lenni egy macskával. Sokat tanulhatunk tőlük. Helyesebben mondva, mindent megtanulhatunk tőlük, ami csak az élethez kell.

1. Együnk élvezettel! Táplálkozzunk rendszeresen, és együnk jókat! Ha megéhezünk, akár az éjszaka közepén is ropogtassunk, ne sajnáljunk, és ne vonjunk meg magunktól semmit.

2. A sok alvás fontos! 8 óra minimum, de a 16 is elfogadható. Valójában, nincs olyan, hogy sok alvás, akár napközben is szundikálhatunk, sőt, az a legjobb, ha akkor tesszük.

3. Élvezzük a napsütést! Elfeküdve, átszellemülve, hagyjuk, hogy az éltető napsugarak átjárják a kis (szőrös) testünket.

4. Gyönyörködjünk a munkánkban! Időnként hagyjunk egy kis időt, és legyünk büszkék arra, amit elértünk. Az asztal vagy a kanapé tetején ülve a legjobb szemlélődni.

5. Tudjuk, hogy mi az, amit megérdemlünk! És ha kell, akkor követeljük, akár hangosan, egészen addig, amíg el nem érjük a célunkat.

6. Óvjuk a magánszféránkat! Figyeljünk a személyes térre, és ezt követeljük meg másoktól is! Ha túl közel jönnek, egyszerűen csak harapjuk meg őket. (Máséba mi természetesen beavatkozhatunk, ha éppen úgy gondoljuk, pl. a fürdőszobában.)

7. Óvjuk azt, ami a mienk! Ha idegen tolakodik be, minél hamarabb űzzük ki onnan, különösen akkor, ha egy bogár az illető.

8. Hagyjuk ott minél hamarabb a kellemetlen helyzeteket! Ez akkor is igaz, ha mi okoztuk, pl. az alomtálcában.

9. Ne legyünk irigyek! Osszuk meg azt, ami a mienk, a szeretteinkkel. Ha fogtunk valamit, még ha egy rózsaszín, szőrös kis macskajáték az, akkor is hangos kiabálással hívjuk a többieket, és osztozzunk meg a zsákmányon!

10. Mozogjunk rendszeresen! Akár evés után is, álljunk fel, nyújtózzunk nagyokat, vagy szaladgáljunk a lakás egyik pontjától a másikig. (Ha ahhoz van kedvünk, ezt, ugyanúgy, mint az evést, az éjszaka közepén is megtehetjük.)

11. Legyen tekintélyünk! Ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnénk, vessünk lesújtó pillantásokat, és sértődötten járkáljunk körbe-körbe. Ettől majd mindenki elszégyelli magát. (Kipróbálva: működik.)

12. Legyünk spirituálisak! Időnként meredjünk a falra, és folytassunk hang nélküli kommunikációt a Nagy Szellemmel!

13. Fejezzük ki, ha valahol jól érezzük magunkat! Ha hangosan dorombolva tesszük, még cukinak is gondolnak minket.

14. Hagyjuk magunkat szeretni! Ritkán, de hagyjuk!

15. És persze, szeressünk! Hangosan, dorombolva.

Még szintén kedvelheted...