Testkép

Zúzmara Félmaraton, címszavakban

 

5.30-as kelés. Hogy aludtál? Már fél 4-kor fent voltam. Nagyon izgulok, nem tudtam aludni. Milyen idő van? Esik az eső. Mit veszel fel? Nem tudom. Nagyon izgulok.

Készítem a cuccom, hozom a listát. Listát írtál? Aaham.

Hozod a cipőm? Hozod a táskám? Szerinted a nagyobbikat vigyem? Nem tudom hol van. Ott a rózsaszín táskában, ott a karácsonyi szatyrok vannak, ott van az is. Ott volt az is.

Hol van a pólóm? Nem találom. Ott kell lennie. Te tetted el. Nem találom. Ott kell lennie. Megvan a pólóm.

Még mindig esik. Nem hiszem el, globális felmelegedés, január közepe, még mindig esik.

Ma bármit mondok… nem vagy magadnál… vagy teszekaz nem én vagyok… az nem te vagy.
Nagyon izgulok.

Ott megy a troli, nem tudok szaladni, nagy táskával, biztos, hogy nem szaladok. Várjunk még, sétáljunk, menjünk metróval, menjünk metróval. 7 percet kell várni, mehettünk volna trolival.

Hol szállunk le, onnan sétálni kell, 25 percet, ma biztos, hogy nem, van még előttem…ki…khhm…26 km.

Ahham, szóval ő is odamegy, kövessük a csajt, kövessük, biztos, lesznek mások is. Nem látok futókat, lehet álruhában vannak, jelentőségteljes pillantás, ha mégis feltűnik egy.

Már nem is esik, lehet szerencsém lesz.
Nagyon izgulok.

Nézzünk körbe, készítek fotót, csináljunk közöset, figyusz, elmegyek öltözni, figyusz, elmegyek mosdóba, sokan vannak, sorba kell állni. Tök jó a mosdó.

Bemelegítek, majd csak később, még van negyed óra, nagyon izgulok.  
Ne haragudj, most bűntudatom van, ugye szeretsz? Legyél ügyes! Mindjárt jövök, csak fél óra.

Úristen futunk, de jó idő van, előzgetni kell, gyorsabban is tudnék, nem kell rohanni, még 21 hátra lesz. Mindenki fut, de szeretem ezt, úristen elesett, remélem én nem fogok, csúszik eléggé, megbicsaklott a bokám, mindjárt vége lesz. Ott az a kissrác, pacsizzunk egyet, ott az a kislány, ha gyerekem lesz, én is viszem futóversenyre, jól érzem magam, menni fog a 21, már vége is van.

Fuhh nagyon jó volt. Ügyes voltál, az órám szerint rekordot futottam, én szerintem futottam már gyorsabban, 32 perc, jó lesz ez, de nem viszek dzsekit, csináljunk képet, átküldöm anyunak.

Megyek öltözni, vagy mosdóba menjek, inkább öltözni, vizes a hátam, nah eszem is, jó már megyek.

Majdnem ott hagytam a kabátom, úgy kellett visszafutni, nagyon szeretlek, megyek mosdóba. Mindjárt kezdünk, bemelegítek, nem tudom mit vegyek fel, szerintem elég lesz az aláöltözet, nem akarom, hogy melegem legyen. Megyek Szívem, nem is tudom, hova kell mennem, ügyes legyél, jövök egy kör múlva, nagyon szeretlek, ügyes legyél!

Jó helyen vagyok, 3-asok is vannak, de ez a vége, szerintem jó helyen vagyok, mindjárt indulok.

Elindultunk, ott vannak az ötösök, na mindegy, így is jó lesz. Uhh de jó ez, jó a tempó, ott mosolyognak, annyira jó így futni. 2 km eltelt, még 19 van, meglesz az, simán.

Uhh ez a pálya, nagyon csúszik, jó lesz itt futni, csak 1 km, de még mindig csúszik, hol az aszfalt.

Ott a frissítő, lassan vége, fussunk tovább. Szeretem nézni az arcokat, ott a Drágám, gyerünk Szívem.

Első körnek vége, igazából már 15 km-et futottam, ők már a harmadikat kezdik, nagyon durvák. Nekem sok van még, hol a fordító. 10 km, a felénél járunk, kezdek fáradni, nem fogom bírni, hogyne bírnám, még csak a felénél járunk, nincs már sok.

Harmadik kör, 13 km, nagyon fáj a lábam, már nincs sok Szívem, fussál még. Nem baj, ha lassan futsz, csak fussál. Ne sétálj bele, még jobban fog fájni, van még idő, eddig jó voltál. Ott egy tócsa, nem baj már, vizes a zoknim, mindjárt vége. Már csak  két kilométer, és onnan egy szigetkör, mennie kell. Nem is nézem az órám, nem is érdekel a tempó, csak fussak be.

Mégis nézem az órám, nem is olyan lassú, egész jó ez, még egy frissítő. Már csak három km, most vagyok a sziget csúcsánál, ezt már le tudom futni, még ha fáj akkor is, kell új cipő, ebben többet nem futok.

Mindjárt vége, ott a 21 csak be kell futni, ott a Drágám, lát is engem, bemondták a nevem, vége van. Megkapom az érmem, mindjárt megiszom a söröm, már csak oda kell érni. Nagyon ügyes voltál, büszke vagyok rád, nagyon rossz volt?  Eléggé, a vége nagyon fájt, 100 méterről 100 méterre éltem. Megcsináltam! Csináljunk fotót, meg még egyet, le kell nyújtanom, megiszom ezt, csinálok még fotót, menni kell öltözni, fázik a hátam.

Viszem a táskád! Kérsz még ropit? Olyan aranyos vagy, olyan fura, el sem fáradtam eléggé, ha nem fájna a lábam… nem is sírtam a célnál.

Nem mondom, hogy újra csinálnám, de azért majd lehet jövőre igen, én biztos, hogy nem, meg te sem, télen nem futsz, nagyon unatkoztam, akkor majd megyek egyedül,  menjél csak, nahh, jössz majd te is, addig még elfelejted, hogy milyen rossz volt .

 

És ha valaki esetleg megkérdezni, hogy hanyadik lettem:

5570 futó indult a futófesztiválon, 1922 fő a félmaratonon.

728 nő, abból pedig én lettem a 475.

27-en döntöttek úgy, hogy a félmaraton mellett/előtt még 5 km-t futnak.

11 nő, abból pedig én lettem a 8.

A félmaratonton 02:18:25 idővel értem célba. 
Az első félmaratonom szeptemberben, ahol nem futottam előtte 5 km-et, 02:20:59 alatt. 

Még szintén kedvelheted...